Werk

Je bent nieuwsgierig naar mijn werk, leuk! Mijn illustraties gaan over van alles, als ik het samen zou moeten vatten in één woord: Leven. Lekker specifiek, ja.

Mijn werk gaat over het alledaagse en over het wezenlijke, het liefst tegelijk. De natuur en de seizoenen, een kop koffie, en ook diepe levenslessen en innerlijke groeiprocessen die uiteindelijk hun weg naar buiten vinden – hup het papier op.

Verwondering loopt als een rode draad door mijn werk. Want och, er is zoveel te ontdekken in het leven. Soms voel ik me met mijn werk een soort aanwijzer: Kijk! Heb je dit al gezien? Vind je dit ook zo bijzonder? Ik hoop dat je in mijn werk iets proeft van het wonder van het bestaan.

En troost, dat is misschien een tweede kernwoord. Maak maar ruimte voor gebrokenheid. Hier, een beetje zachtheid, warmte, licht. Het is al goed.

Een paar projecten die mijn hart sneller deden kloppen:

Voor het Dominicanenklooster in Huissen maakte ik een reeks van zes illustraties. Elke week in de adventsperiode stuurde het klooster een inspiratiemail met een thema. Ik maakte er illustraties bij: grote tekeningen om bij weg te dromen. De beelden sloten aan op het thema, maar lieten genoeg ruimte voor interpretatie.

Ik maakte een logo voor het platform Vrome Vrouwen. Dat het een verbeelding van een ‘vrome vrouw’ moest worden was duidelijk, maar verder lag alles nog open. Ik bracht de ideeën van onze sparsessie terug tot een kernachtig maar speels beeld.

Voor Paper On The Rocks ontwierp ik de omslag van een notitieboek, aan het begin van de coronatijd. Een limited edition die hoop uit mocht stralen, in een periode waarin de wereld op z’n kop leek te staan.

Voor de band Mensenkinderen mocht ik een videoclip maken. Met het liedje als uitgangspunt nam ik het concept en de illustraties voor mijn rekening. Mijn man Floris deed het technische animatiewerk.

Voor massage- en reikipraktijk Verbinden & Verbonden maakte ik een logo en schreef ik teksten. Over de uitstraling had Patricia een helder idee (of misschien wel vooral een gevoel) – aan mij de taak om dat in een vorm te gieten. Omdat de samenwerking zo vloeiend verliep, vroeg ze me om ook haar websiteteksten te schrijven. Zelf zegt ze daarover: “Ik had 15 soort-van-dagboekpagina’s naar haar opgestuurd en zij heeft er leesbare en fijne teksten van gemaakt.” Heerlijke klus.

Genoeg gepraat, tijd voor plaatjes.

Hieronder zie je wat ik deelde op instagram, dat geeft een aardige dwarsdoorsnede. Ik deel er illustraties die ik maakte als vrij werk en illustraties die ik in opdracht maakte. Afgewisseld met de kaarten en posters die je in mijn webshop vindt en af en toe een persoonlijke kiek. Mocht je benieuwd zijn naar het verhaal achter een beeld, klik er dan op. En vind je het leuk om vanzelf op de hoogte te blijven van mijn werk, voel je dan vrij om @ninamaakt te volgen.