Werk

Je bent nieuwsgierig naar mijn werk, leuk! Mijn illustraties gaan over van alles, als ik het samen zou moeten vatten in één woord: Leven. Lekker specifiek, ja.

Mijn werk gaat over het alledaagse en over het wezenlijke, het liefst tegelijk. De natuur en de seizoenen, een kop koffie, en ook diepe levenslessen en innerlijke groeiprocessen die uiteindelijk hun weg naar buiten vinden – hup het papier op.

Verwondering loopt als een rode draad door mijn werk. Want och, er is zoveel te ontdekken in het leven. Ik hoop dat je in mijn werk iets proeft van het wonder van het bestaan.

En troost, dat is misschien een tweede kernwoord. Maak maar ruimte voor gebrokenheid. Hier, een beetje zachtheid, warmte, licht. Het is al goed.

Een paar projecten die mijn hart sneller deden kloppen:

Voor het Dominicanenklooster in Huissen maakte ik een reeks van zes illustraties. Elke week in de adventsperiode stuurde het klooster een inspiratiemail met een thema. Ik maakte er illustraties bij: grote tekeningen om bij weg te dromen of rustig op te mediteren. Ik kreeg alle vrijheid om beelden te maken die aansloten op het thema, maar genoeg ruimte lieten voor interpretatie. Klik hier voor een kijkje in het maakproces. De definitieve beelden zijn uiteindelijk verder de wereld in gegaan als serie van zes kerstkaarten. Je vindt de reeks hier.

Ik maakte een logo voor het platform Vrome Vrouwen. Dat het een verbeelding van een ‘vrome vrouw’ moest worden was duidelijk, maar verder lag alles nog open. Ik bracht de ideeën van onze sparsessie terug tot een kernachtig maar speels beeld.

Voor coach en therapeut Helen Catsburg maakte ik een heel aantal beelden en ontwerpen: een logo, elf grote beelden en een aantal kleinere losse beeldelementen voor haar website. Bovendien ontwierp ik bijpassende visitekaartjes, posters en flyerkaarten. Het was een vruchtbare samenwerking die ons allebei inspireerde! Als basis voor de beelden mochten we foto’s gebruiken van Bart-Jan Verhoef, waar ik overheen illustreerde.

Voor de band Mensenkinderen mocht ik een videoclip maken. Met het (prachtige!) liedje ‘Ik beloof je telkens weer’ als uitgangspunt nam ik het concept en de illustraties voor mijn rekening. Floris, mijn geliefde, deed het technische animatiewerk. Bekijk de videoclip hier.

Voor Paper On The Rocks ontwierp ik de omslag van een notitieboek, aan het begin van de coronatijd. Een limited edition die hoop uit mocht stralen, in een periode waarin de wereld op z’n kop leek te staan. Het werd een lichtvoetig en speels ontwerp met huisjes en bloeiende bloesembomen. Hier lees je er meer over.

Voor massage- en reikipraktijk Verbinden & Verbonden maakte ik een logo, een aantal losse illustraties en schreef ik webteksten. Patricia wist duidelijk welke vibe ze wilde – aan mij de taak om het in een vorm te gieten. De samenwerking daarin verliep zo vloeiend dat ze me vroeg om ook de teksten voor haar website te schrijven. Een klus naar mijn hart.

Meer zien?

Hieronder zie je wat ik deelde op instagram. Je vindt er illustraties die ik maakte als vrij werk en illustraties die ik maakte in opdracht. Afgewisseld met de kaarten en posters die je in mijn webshop vindt en regelmatig een persoonlijke kiek. Mocht je benieuwd zijn naar het verhaal achter een beeld, klik er dan op. En vind je het leuk om vanzelf op de hoogte te blijven van mijn werk, voel je dan vrij om @ninamaakt te volgen.