Nina

Hoi, welkom! Mijn naam is Nina. Dat had je vast al geraden.

En ja, ik maak. Ik maak kaarten en posters. En ook losse illustraties, voor websites of tijdschriften. Soms maak ik gedichten. En ik maak ook heel vaak koffie. 🙂

Ik houd van het leven, en dan vooral van kleuren, licht en van natuur. Ik houd van diepe gedachten en van woorden die precies raak zijn, zodat je ze ergens in je lijf kunt voelen tintelen. Ik houd van spelen en verwonderen, van struinen en ontdekken.

Ik houd van religie en rituelen, maar niet van hokjes. Ik houd van mensen die eerlijk durven zijn. Mensen die het aandurven om het even niet te weten. En ik houd van beelden: beelden maken en beelden oproepen.

In mijn werk komen al die liefdes samen. Kleur en vorm in de ene hand, tekst in de andere. Soms wil ik de dingen mooier maken dan ze zijn, omdat mooie dingen zo ontzettend troostend kunnen zijn. Tegelijkertijd wil ik dat mijn werk over het leven gaat, over hoe het écht is. Soms licht, soms donker, maar meestal allebei, hand in hand.

Foto: Marcel Jurian de Jong

Ik ben geboren in 1991, heb Zeeuwse wortels, maar groeide verder in Flevoland en Nijmegen. Na een opleiding kunstgeschiedenis streek ik voor de liefde neer in Assen. Daar ontdekte ik dat ik het allerliefst zelf creëer.

Begin 2015 ontstond daarom ninamaakt. Er kwam een webshop vol kaarten en daarnaast worden mijn producten in een aantal winkels verkocht. Ook werk ik graag samen of in opdracht. Het is mijn fulltime baan geworden, en nog steeds als ik dat zeg of typ, vind ik het bijzonder dat het allemaal zo is gelopen.

Ik deel graag. Mijn hoofd en hart zitten vaak zó vol dat ik het niet voor mezelf kan houden. Dus dan stroomt het over. In de tastbare producten die ik maak, maar ook online. Op mijn blog, op facebook en instagram.

Wil je meer weten of samen iets moois maken? Kijk dan even op de contactpagina, daar vind je vast wat je zoekt. En zo niet, dan kun je daar een berichtje achterlaten via het contactformulier.

PS Voor de nieuwsgierigen: een tijdje geleden was ik te gast in een podcast en een tv-programma. (Ja, zomaar.)

ninamaakt - Nina